Obsah článku
Brušné svalstvo je pre mnoho ľudí problematickou partiou, ktorú však chcú všetci vysekať a vyformovať, prípadne z nej aspoň zhodiť tuk. Práve v tomto snažení pomôže špeciálne cvičenie na spodné brucho. Samozrejme len správne cviky, ktoré fungujú vám nepomôžu. Alfou a omegou je správna strava. Formovanie brucha tak začína v kuchyni.

Tieto cviky na spodné brucho sú obľúbené, menej náročné a funkčné.
Zdvíhanie nôh k hrudníku vo vise
Môžete vysieť na hrazde alebo na bradlách, prípadne na stroji s opretými lakťami a chrbátom. V ideálnom prípade dvíhajte vystreté nohy dohora až k hrudi. Zjednodušiť tento cvik si môžete ak pokrčíte nohy.
Zdvíhaie nôh v ľahu
Stačí vám podložka a chuť cvičiť. Toto cvičenie na spodné brucho je ideálne na domáce “fitko”. Ľahnite si na chrbát a dvíhajte vystreté nohy tak aby sa vám chrbát stále dotýkal podložky. S nohami vo vzduchu môžete aj “strihať” alebo bicyklovať.
Bočný plank
Plank je veľmi obľúbeným cvikom na celý stred tela, jeho jadro a tým pádom aj brucho. Bočný plank je viac zameraný na posilnenie bočných strán brušných svalov či svalov okolo rebier. Lakeť položte na zem, nohy dajte na seba a zatnite celé telo v “doske”. Potom vystriedajte stranu.
Príťahy kolien v planku
Dajte sa do planku a koleno jednej strany priťahujte bokom k lakťu rovnakej strany. Následne strany prestriedajte a tak stále dookola.
Variácie týchto cvikov nájdete na tomto videu:
Najlepšie kategórie
Doplnky výživy
Proteíny
Aminokyseliny
Stimulanty
Najnovšie články
Ako schudnúť Cvičenie Kardio Magazín
HIIT cvičenie – Ako spaľovať tuky a zlepšiť kondíciu pomocou intervalového tréningu
Magazín Strava a Fitness recepty
Najlepšie proteínové palacinky – recept s pridaním kazeínu
Doplnky výživy Magazín Strava a Fitness recepty
Čo je kazeín? Aké sú výhody tohto proteínu ako doplnku výživy pri cvičení?
Ako pribrať Magazín
Ako pribrať? 6 tipov pre zdravý prírastok váhy
Magazín Strava a Fitness recepty
Cesnaková polievka – recept na krémovú a zdravú lahôdku
Doplnky výživy Magazín Strava a Fitness recepty
Čo je vláknina, a ktoré zdroje a potraviny ju obsahujú